Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum

Geslachtsbepaling Echo 2D

Geslachtsbepaling Echo

Tijdens de 20 weken echo wordt er indien je het wenst gekeken naar het geslacht. Ben je heel nieuwsgierig en wil je niet wachten tot de 20 weken echo of de geboorte om te ontdekken of jouw kindje een jongen of een meisje is? In de 15e week van je zwangerschap kun je te weten komen wat het geslacht van jouw kindje is met een geslachtsbepaling echo. Je moet dus even geduld hebben voordat je deze pretecho kunt laten maken, maar vanaf 15 weken ben je welkom en vertellen we je graag of je zwanger bent van een jongen of meisje!

Kijken naar je kindje in een informele setting

Tijdens het maken van de 2D echo kijk je samen met onze gecertificeerde echoscopiste naar het geslacht van je kindje. Deze is na de 15e week pas echt goed te zien, als het kindje goed ligt voor de echo tenminste. Sommige kindjes hebben in de buik nou eenmaal al een eigen willetje. Je afspraak duurt ongeveer 15 minuten en vindt plaats bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum in een ontspannen en informele sfeer, zodat je op je gemak kunt genieten van het wondertje in je buik.

  • Een gevulde blaas is wenselijk voor alle echo’s die we uitvoeren tussen de 10e en 15e week van je zwangerschap. Plas ongeveer 1 uur voor je bezoek aan ons goed uit en drink daarna twee tot drie glazen water. Hierdoor kan de echoscopiste je kindje beter in beeld brengen.
  • Het is altijd mogelijk dat de pretecho niet lukt, doordat je kindje er bijvoorbeeld niet goed voor ligt. In dat geval maken we als service een nieuwe afspraak voor je.
  • Wij hebben geen mogelijkheden om tijdens de echo op kinderen te letten.

Een Bijzonder Moment in de Zwangerschap 

Het ontdekken van het geslacht van je baby is een blijde gebeurtenis en altijd een mooi moment in de zwangerschap. Onze echoscopisten weten dat maar al te goed en doen dan ook hun uiterste best om er een mooi moment van te maken waarbij de nadruk ligt op het ontdekken van het geslacht. Maar er kan natuurlijk ook even gekeken worden naar de rest van je kindje. Zo kun je met eigen ogen zien hoe je kindje slaapt of beweegt in je buik. Heel bijzonder! Na afloop van je pretecho krijg je foto’s mee naar huis.

Hoewel de echoscopiste tijdens deze echo niet actief op zoek gaat naar afwijkingen bij je kindje kan het natuurlijk wel voorkomen dat er iets afwijkends gezien wordt. In dat geval zal de echoscopist het niet kunnen negeren en vervolgens altijd met jou en je verloskundige bespreken wat ze heeft gesignaleerd en of er eventueel doorverwezen moet worden naar een ziekenhuis voor aanvullend onderzoek.

NB: wij geven geen informatie door aan externe bedrijven voor genderreveals. De echoscopiste heeft hier tijdens het spreekuur geen tijd voor en het kan voorkomen dat de assistente ook niet op het juiste moment aanwezig is om tijdig de informatie door te geven. Vandaar dat wij ervoor kiezen om hier 1 lijn in te trekken en niet op dergelijke verzoeken in te gaan. Wij geven na de echo een kaartje mee met hierop het geslacht. Natuurlijk kun je het geslacht als je dat wil nog wel voor jezelf geheim houden door dit tijdig aan te geven bij de echoscopiste en te vragen om een envelop met daarin de bekendmaking.

Wat kost een geslachtsbepaling?

Een geslachtsbepaling maak voor je eigen plezier. Omdat er geen sprake is van een medische indicatie, vergoedt je zorgverzekeraar deze echo niet vanuit de basisverzekering. Wil je een geslachtsbepaling laten maken bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum? Bekijk hier dan het overzicht van de kosten.

Ook voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum. Je vindt ons op 2 locaties; in Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Op een ontspannen manier bekijk je samen jouw kindje. Een afspraak maken doe je eenvoudig hier.

Wil je je ingeplande pretecho annuleren? Je krijgt je geld terug tot 24 uur van te voren. Bij annulering minder dan 24 uur vóór de afspraak is er helaas geen terugbetaling mogelijk.