Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum

Samenwerkingen

Samenwerkingen

Het Verloskundig Echocentrum is de uitgelezen plek om heen te gaan voor het laten maken van prenataal onderzoek. We bieden de beste medische- en pretecho’s in een aangename omgeving. Voor een medische echo wordt je naar ons doorgestuurd door de verloskundige of een gynaecoloog, een pretecho mag je zelf komen laten maken. We vinden natuurlijk als echocentrum geboortezorg erg belangrijk en werken daarom samen met verschillende partijen om die zorg zo goed mogelijk te houden. Samen staan we immers altijd sterker. We werken samen met: 

 

verloskundige praktijken

Het Verloskundig Echocentrum Beverwijk-Castricum is een initiatief van Verloskundige praktijk Beverwijk en Verloskundige Praktijk Castricum.  Vanuit daar worden zwangere vrouwen doorgestuurd naar het Verloskundig Echocentrum  om een echo te laten maken. Natuurlijk ben je ook welkom bij ons als je bij een andere praktijk onder controle staan.

HET AMSTERDAM UMC (voormalig AMC)

Het AMC is een universitair medisch centrum dat niet alleen patiënten behandelt maar ook een hoop medisch-wetenschappelijk onderzoek verricht. Daarnaast leidt het AMC nieuwe medici op. Als er tijdens de 13 of 20 wekenecho (of een andere echo) een afwijking wordt geconstateerd, dan verwijzen wij in principe (na overleg met jou) door naar het AMC voor verder onderzoek.

onderzoek van mijn ongeboren kind

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft ‘onderzoek van mijn ongeboren kind’ in het leven geroepen om zwangeren een prenatale screening te kunnen laten doen. Er zijn twee onderzoeken mogelijk: screening op down-, edwards- en patausyndroom en de 20 wekenecho. De 20 weken echo wordt bekostigd door de zorgverzekering. De screening op down,- edward- en patausyndroom moet je als zwangere zelf betalen. Op de website vind je alle informatie over de onderzoeken en de kosten.