Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum

Groei-Echo

Groei-Echo

Soms is er vanwege je medische voorgeschiedenis, eerdere bevallingen of het verloop van je huidige zwangerschap een indicatie om de groei van de baby aanvullend te monitoren met echoscopie, naast de controles van je verloskundige op de praktijk. 

Waar kijken we naar bij een groei-echo?

Indien je verloskundige heeft besproken dat je een indicatie hebt voor groei echo’s zal zij een verwijzing sturen naar het echocentrum. Wanneer je wordt doorverwezen voor een groei-echo vertelt de verloskundige aan je bij welke termijn ze je adviseert om de echo te laten maken. Vaak gaat het om meerdere echo’s (bijvoorbeeld bij 28-30-32 weken of 30-34 weken) om over een periode van meerdere weken de groeicurve in de gaten te kunnen houden. De planning van bij hoeveel weken de echo plaatsvind hangt af van de indicatie voor de groei echo’s. Twijfel je over wanneer je de echo in moet plannen? Neem dan nog even contact op met je verloskundige voordat je de echo plant. 

Bij een groei echo kijken we of je kindje goed groeit. Dit doen we door het nauwkeurig opmeten van de hoofd- en buikomtrek. Daarnaast meten we de lengte van het botje in het bovenbeen. Deze afmetingen vergelijken we met de gemiddelde lengtewaardes van een ongeboren baby. Daarnaast bekijken we ook hoeveel vruchtwater er in de baarmoeder zit. Op die manier krijgen we een goed en duidelijk overzicht over de stand van zaken omtrent de groei van jouw baby. 

 

Hoe zit het met Kosten en Vergoedingen?

Wanneer je wordt doorverwezen door je verloskundige of gynaecoloog voor een groei-echo dan wordt dit onderzoek vergoed door je zorgverzekeraar. Wij declareren de kosten dan rechtstreek bij hen. Als je zowel voor een groei-echo als een placentalokalisatie bent doorverwezen dan moeten deze onderzoeken helaas op verschillende dagen plaatsvinden in verband met het declareren bij de verzekering wat anders niet goed verloopt. Indien je geen indicatie hebt voor een echo groei, maar deze wel wenst wordt de echo niet vergoed door de verzekeraar. Je dient deze dan zelf te vergoeden. 

    Professionele medische echo’s in de regio Kennemerland? Maak direct een afspraak

    Zowel voor medische echo’s als voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum. Je vindt ons in Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten (Deborah of Joan) ontvangt je graag in onze rustige echoruimten. Een afspraak maken doe je hier.