Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum

Termijn echo

Termijnecho

Met een termijnecho wordt er gemeten hoe ver je zwanger bent en wordt je uitgerekende datum vastgesteld. Een gezonde termijn om te bevallen is tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. De echo wordt in 2d gemaakt en is in principe de eerste medische echo die je krijgt. Meestal krijg je een termijnecho als je 10 – 12 weken zwanger bent. Je krijgt dan een uitwendige echo via de buikwand. Kom je eerder in je zwangerschap bij ons terecht of is de beoordeling van je zwangerschap in dit stadium via de buikwand niet goed mogelijk dan krijg je mogelijk een inwendige echo, dit gaat via de vagina. Als dit nodig is bespreken we dat uiteraard eerst met je.

Waar kijken we naar bij een termijnecho?

Bij een termijnecho kijken we naar hoe lang je al zwanger bent en of je misschien zwanger bent van een meerling. Verder checken we of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en of het hartje van je kindje klopt. Dit is dus ook de echo waarbij je voor het eerst het hartje van je kind kunt horen kloppen. Een heel bijzonder moment. Tijdens de echo kun je meekijken op ons grote scherm waarop we de beelden van je echo projecteren.

Je krijgt twee zwart-wit foto’s van de echo mee naar huis. Als je extra foto’s wil dan is dit tegen betaling (per pin) mogelijk. Daarnaast werken we met Tricefy, een systeem waarbij je per sms een link toegestuurd krijgt waarop je de door ons geüploade foto’s van je echo kan bekijken. Aan het gebruik hiervan zitten voor jou geen kosten verbonden.  

Hoe zit het met Kosten en Vergoedingen?

De termijnecho wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Wij declareren de kosten rechtstreeks bij hen.

Professionele medische echo’s in regio kennemerland? Maak direct een afspraak

Zowel voor medische echo’s als voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum. Je vindt ons in Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Een afspraak maken doe je hier.