Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum

Afspraak Maken

Afspraak maken

Wil je een echo laten maken? Je bent welkom bij Echocentrum Beverwijk – Castricum. Het echocentrum staat garant voor gecertificeerde, vriendelijke echoscopisten en een ontspannen sfeer. Je bent welkom op zowel locatie Beverwijk of Castricum, het maakt niet uit bij welke verloskundige je onder controle bent. Om alles zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen werken we alleen op afspraak. Je kunt hiernaast zelf een afspraak maken. Je kunt ons ook bereiken per email of telefoon als je vragen hebt over je bezoek.

Let op! Geen plek meer online? Bel ons, dan kijken we wat we kunnen regelen.

Afspraak gemaakt en verhinderd? We verzoeken je >24 uur van tevoren een annulering te sturen via mail of telefoon, anders zijn wij helaas genoodzaakt je een no show tarief in rekening te brengen van 25 euro. 

Contact

Mocht je vragen hebben over het zelf inplannen van de echo, of kom je er niet uit? Je kunt ons altijd mailen (info@verloskundigechocentrumbc.nl). Onze assistente is ook telefonisch bereikbaar op dinsdag en vrijdag van 8:30-12:00 uur en woensdag van 9:00-12:00 uur (06-49904733). In geval van spoed kan je verloskundige zelf direct een afspraak inplannen.

Zorg er alsjeblieft voor dat je 5 minuten voor uw afspraak aanwezig bent op het echocentrum. Indien er een (mogelijke) afwijking wordt gezien bij je kindje wordt je doorverwezen naar het AMC indien je daar toestemming voor geeft. De assistente van het AMC zal contact met je opnemen voor het plannen van de afspraak. In het AMC wordt ernaar gestreefd het vervolgonderzoek binnen 3-4 werkdagen na de verwijzing uit te voeren.

Houd er rekening mee dat het spreekuur kan uitlopen indien er een (mogelijke) afwijking wordt gezien of als er een spoedgeval tussendoor komt.

Let op: kom zoveel mogelijk met een gevulde blaas naar het onderzoek! Het liefst hebben we dat je blaas redelijk gevuld is, soms ligt het kindje dan gunstiger omdat het minder ver naar beneden kan zakken. Vaak kunnen er met een gevulde blaas betere beelden gemaakt worden. Naast de onderzoekskamer is een toilet aanwezig. Als tijdens de echo blijkt dat een gevulde blaas niet nodig was voor de beste beeldvorming kun je tussendoor gaan plassen.

Kun je een gemaakte afspraak niet nakomen, brengen wij de gereserveerde tijd bij u in rekening als u zich niet 24 uur van te voren heeft afgemeld. Afmelden kan telefonisch of per mail naar info@verloskundigechocentrumbc.nl

Filmen in de echokamer

Filmen in de echokamer mag alleen na overleg met de echoscopiste. Zij bespreekt met u wanneer het beste moment is om te filmen, meestal is dit aan het einde van het onderzoek.

Tijdens een medisch onderzoek (medische echo) is het niet gewenst om te filmen.
Als u op het afgesproken moment gaat filmen, mag de echoscopiste niet in beeld komen en mag er ook geen geluidsopname gemaakt worden, zonder de uitdrukkelijke toestemming van de echoscopiste.

Wij gaan ervan uit dat u het recht op privacy van de echoscopiste respecteert. Indien dit niet gebeurt mag de echoscopiste het onderzoek beëindigen.