Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum

3D /4D Echo

3D/4D- Echo laten maken

Misschien heb je al eens foto’s naast elkaar gelegd van jezelf en je partner om te fantaseren over hoe jullie baby er uit gaat zien. Natuurlijk kan er niets tegenop om je baby in het echt te ontmoeten na de geboorte, maar met een 3D/4D-echo krijg je een fijne sneak preview van hoe je baby er uit ziet. Vanuit allerlei hoeken doet de echoscopiste haar best om je baby zo goed mogelijk aan je te laten zien. 

Live kennis maken met je kindje

Een 3D/4D-echo kun je op meerdere momenten tijdens je zwangerschap laten maken, maar de mooiste beelden krijg je tussen de 24e en 30e week van je zwangerschap. Onze ervaren echoscopisten proberen met onze uitmuntende apparatuur videobeelden van je kindje te maken, zodat je live kunt kennis maken met je zoon of dochter.  

Van wie heeft je baby dat neusje?

Om een goed beeld te krijgen van je kindje is het het beste om met een volle blaas te komen. Dit zorgt ervoor dat het hoofdje wat omhoog wordt geduwd, waardoor het beter te zien is. Kom voor een 3D/4D-echo niet te laat in je zwangerschap langs want als het kindje al wat ingedaald is, is het extra moeilijk om hem of haar goed in beeld te krijgen. Hoewel onze echoscopisten er alles aan doen om je 3D/4D-echo goed te laten slagen kan het natuurlijk altijd zo zijn dat de pretecho niet helemaal slaagt omdat je baby bijvoorbeeld net niet goed ligt maar als je geluk hebt kun je misschien wel het hele gezichtje zien! Misschien duimt je baby wel net als jullie kijken, of zie je hoe hij of zij de handjes tot een vuist balt. En van wie heeft je baby dat neusje? 

Het maken van een 3D/4D-echo zorgt hoe dan ook voor een bijzondere blik op je kindje. Na deze pretecho krijg je per sms een link toegestuurd waar je de foto’s achteraf terug kan kijken en aan anderen kan laten zien. Je krijgt ook nog wat foto’s mee. 

Wat kost een 3D/4D-Echo?

Een 3D/4D-echo maak voor je eigen plezier. Omdat er geen sprake is van een medische indicatie, vergoedt je zorgverzekeraar deze echo’s niet vanuit de basisverzekering. Wil je een pretecho laten maken bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum? Bekijk hier dan het overzicht van de kosten.

Maak een afspraak

Ook voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum. Je vindt ons op 2 locaties; in Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Op een ontspannen manier bekijk je samen jouw kindje. Een afspraak maken doe je eenvoudig hier.

  • Het is altijd mogelijk dat de pretecho niet lukt, doordat je kindje er bijvoorbeeld niet goed voor ligt. In dat geval maken we als service een nieuwe afspraak voor je, bij de 3D/4D echo betaal je daarvoor een kleine vergoeding van €35,00.
  • Wij hebben geen mogelijkheden om tijdens de echo op kinderen te letten.

Wil je je ingeplande pretecho annuleren? Je krijgt je geld terug tot 24 uur van te voren. Bij annulering minder dan 24 uur vóór de afspraak is er helaas geen terugbetaling mogelijk.