Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum

Pret Echo

Jullie kindje inbeeld

Zwanger zijn is spannend en bijzonder. Je bent natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar het groeiende kindje in je buik. Standaard krijg je 2 of 3 medische echo’s vergoed door de verzekering (termijnecho, 13 wekenecho en 20 wekenecho) en zijn er soms best lange periodes in de zwangerschap waarin er geen medische reden is om een echo te maken, maar je wel graag toch eens zou spieken hoe het daarbinnen in je buik ervoor staat, of wat het geslacht is van je kindje. Gelukkig kun je dan ervoor kiezen een pretecho/echo op verzoek te laten maken. 

Een pretecho is een professionele echo die wordt gemaakt voor je eigen plezier. Of soms niet voor je plezier maar omdat je onzeker bent en graag een extra echo wil ook al is er geen medische reden om je door te verwijzen voor echo. Ook dan kun je bij ons op eigen kosten een (2D) echo laten maken op verzoek.

Hoewel de echoscopiste tijdens een pretecho niet actief op zoek gaat naar afwijkingen bij je kindje kan het natuurlijk wel voorkomen dat er iets afwijkends gezien wordt. In dat geval zal de echoscopist het niet kunnen negeren en vervolgens altijd met jou en je verloskundige bespreken wat ze heeft gesignaleerd en of er eventueel doorverwezen moet worden naar een ziekenhuis voor aanvullend onderzoek. 

Samen naar je kindje kijken

Waarom zou je een pretecho plannen? Om jouw nieuwsgierigheid naar je nieuwe kindje een beetje te kunnen bevredigen! Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe het neusje er uit ziet of zie je het trappelen of duimen.  Bovendien kun je al vanaf 15 weken zwangerschap zien of je kindje een jongen of een meisje is. Je gaat naar huis met alle foto’s die je digitaal toegestuurd krijgen 2 geprinte foto’s (of extra tegen betaling) .

Wat voor pretecho’s zijn er mogelijk?

Wij bieden verschillende soorten pretecho’s aan:

2D echo: kan altijd gedaan worden, en vanaf de 15de zwangerschapsweek om uit te vinden wat het geslacht is van je kindje is.

3D/4D echo: kun je tussen de 24e en 30e week van je zwangerschap laten maken.

Let op: kom zoveel mogelijk met een gevulde blaas naar het onderzoek! Het liefst hebben we dat je blaas redelijk gevuld is, soms ligt het kindje dan gunstiger omdat het minder ver naar beneden kan zakken. Vaak kunnen er met een gevulde blaas betere beelden gemaakt worden. Naast de onderzoekskamer is een toilet aanwezig. Als tijdens de echo blijkt dat een gevulde blaas niet nodig was voor de beste beeldvorming mag je tussendoor gaan plassen. 

Wat kost een pretecho?

Wil je een pretecho laten maken bij Verloskundig Echocentrum Beverwijk Castricum? Bekijk hier dan het overzicht van de kosten.

Onze ervaren echoscopistes vinden het zelf ook ontzettend leuk om een pretecho te maken en zullen je enthousiast begeleiden in jouw ontmoeting met je kindje. Ze staan open voor al je vragen.

Als het kindje niet helemaal goed ligt kan het soms gebeuren dat de echo niet helemaal goed lukt. Wij bieden dan een herhaling echo aan tegen een gereduceerd tarief.

PRetecho plannen bij verloskundig echocentrum beverwijk-castricum?

Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Op een ontspannen manier bekijk je samen jouw kindje. Een afspraak maken doe je eenvoudig via de knop hieronder.

Wil je je ingeplande pretecho annuleren? Je krijgt je geld terug tot 24 uur van te voren. Bij annulering minder dan 24 uur vóór de afspraak is er helaas geen terugbetaling mogelijk.